Gl. Esbenhus

Vi købte vores smukke hus i 2010 som dødsbo. Jeg faldte specielt for grunden med alle de skønne stauder, frugttræer, skov, hindbærlund og huset med det flotte sildebensmønster i murværket. "Indmaden" var ikke meget værd, det var nødvendigt med en TOTALRENOVERING. Denne renovering tog ca. 2 år, og vi flyttede ind i juli 2012.
Her kommer lidt billeder helt tilbage til tiden som mejeri (der var huset meget længere end i dag), som det stod da vi købte og under/efter renoveringen.

 Se mere om huset her           5 kommentarer:

 1. Hvor hyggeligt! Jeg googlede tilfældigt på hortensia, for at finde et billede af en stor hortensia-busk, og så finder jeg dit billede, og det lyder da bekendt det med Gl. Esbenhus.
  I har så købt nabo huset til mine bedsteforældre, som flyttede derfra i okt. 2010 :)
  Det er et dejligt hus og sted I har købt.

  Mvh
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eva.

   Tusind tak for din hilsen og "besøget" på min blog :o) Vi elsker det her sted, og det er blevet et helt fantastisk hus efter vores kæmpe renovering.

   Mon dine bedsteforældres gamle hus er Esbenvej 2 med den store, fine grund? Men mon ikke allerede det var i 2009 de flyttede? :o) Tiden flyver jo ;o)

   Og ellers kæmper "vi unge" for at holde vores kæmpehaver lige så fine som "de gamle" formåede...

   Hilsen Jeanne

   Slet
 2. hej!!
  ved du hvornår det gamle billede er fra? jeg arbejder nemlig som hjemmehjælper i lystrup og kommer hos en gammel kvinde hvis far var majeribestyre på esbenhus og hun voksede selv op der, kunne være sjovt hvis hun selv var med på billedet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej.
   Tak for din hilsen på vores blog - håber du vender tilbage for at se svaret, da jeg jo ikke kan kontakte dig andre steder :-)
   Jeg kan ikke lige på stående fod huske hvornår billedet er fra, men vil lige tjekke op på det. Vi glæder os hver gang der kommer mere historie til vores ejendom. Og det er virkelig utrolig hvordan og hvem vi er stødt på som har haft tilknytning til Mejeriet Gl. Esbenhus.
   Kan jeg evt. få lidt oplysninger om kvinden du kender, søskende, forældre og tidsrum de havde tilknytning hertil?
   Hilsen Jeanne Fjorback jeanne@Fjorback.dk

   Slet
 3. Hej! Det gamle billede er fra før 1899, hvor mejeribestyrer NP Pedersen tiltrådte. Vh et af hans børnebørn. bdalgaard@email.dk

  SvarSlet